2015. november 17., kedd

Neptunusz a Halakban - Érzed mit sugall?


Folytatom a lassú mozgású bolygók aktuális állásáról szóló bejegyzéseket, így a mostani planéta a Neptunusz. 2012-ben lépett be a Halak zodiákusba és egészen 2026-ig, bő 13 évig tartózkodik itt.



A Neptunusz a Halak jegy bolygója, így hazatért körülbelül 150 év után saját jegyébe. Itt jól érzi magát, hatásai akadály nélkül meg tudnak nyilvánulni életünkben, melyek már most is érezhetőek.

A kék óriáshoz tartozik az odaadás, lelkiség, egyetemes szeretet, ezotéria, spiritualitás, meditáció, várandósság, megérzések, művészetek, önfeláldozás, álmok, odaadás, lágyság, médiumi képességek, próféciák, mártírság, mások segítése önzetlenül, kábítószerek, drogok, bódulat, homályosság, ködösség, titkok és a valóság elől való menekülés is. A Neptunusz a Vénusz magasabb oktávja. Mitológiai alakja Poszeidón, a tengerek istene. 

A Halak zodiákus eleme a víz, minősége változó. Az új helyzetekhez könnyen alkalmazkodik, besimul, viszont a dolgok megtartásában már könnyelmű lehet. A rideg valóság elől hajlamos álomvilágba menekülni. 

Mivel jelenleg a saját jegyében tartózkodik, így globális szinten megfigyelhetjük, hogy növekedik a spiritualitást, lelkiséget követő emberek száma. Azoké, akik felismerték, hogy az anyag nem olyan fontos, mint a szellem és a lélek. Egyre többen tanulnak meditálni, jógázni, kártyából jósolni vagy más terápiás módszert. Ezzel párhuzamosan egyre többen vannak azok, akik ezt csalásból űzik és átvernek embereket a hamis tanaikkal, útmutatásaikkal. Sokasodik azok száma, akik látókhoz, jósokhoz fordulnak útmutatásért. Egyre több a kábítószert és alkoholt használó fiatal, felnőtt, akik nem szívesen szembesülnek a rideg valósággal. Bízzunk benne, hogy saját jegyében inkább a pozitív hatásai erősödnek és felébred az emberekben az egyetemes szeretet és a minden és mindenki egy érzése. Bízzunk abban is, hogy egyre többen vállalnak gyereket vagy kezdenek el magukon valamilyen terápiás megoldás segítségével dolgozni. A Nyilas Szaturnusz ehhez szintén hozzásegít a szellemi útba vetett hitével, valamint a Bak Plútó is támogatja az anyag- és hatalom központúság lerombolásával és az új felépítésével, ami  immáron szilárd szellemi, lelki alapokon fog nyugodni. A most leszülető generáció már ezeket a Neptuni minőségeket könnyebben fogja vinni, természetesebb lesz számukra, hogy lelki gyakorlatokat végezzenek, hogy együtt érezzenek másokkal. Művészek életére is pozitív hatással lehet, mert elősegíti az isteni sugallatokat, megérzéseket az alkotásban, mint például festészet, írás, tánc, komponálás. Sajnos a vízkészleteket is átalakítja a Neptun, van ahol teljes vízhiány van, van ahol pedig árvizekkel és cunamikkal kell számolni. A víz egyre nagyobb értékké válik napjainkban. Maga az élet nem lehetséges nélküle, ahogy szeretet nélkül sem. 




Fontos, hogy ne higgyünk minden magát spirituálisnak valló embernek, mert nem minden az, aminek látszik. Nagyon sokan ebből előnyt kovácsolnak és többnek mutatják magukat kifele, mint ami belül van. Nem biztos, hogy az az ember lesz a legönzetlenebb és legspirituálisabb, aki erről folyamatosan beszél nekünk. Hallgassunk bátran megérzéseinkre és gyakoroljuk a megbocsátást is. Ez alatt a periódus alatt ez könnyebben is sikerülhet. Mindnyájan egyek vagyunk, ha felülemelkedünk és elmossuk az ország határokat. Ilyenkor hajlamosabbak lehetünk a mártírkodásra és szenvedésre, ezt tegyük félre és inkább segítsünk embertársainkon. Az egót most szépen lerombolhatjuk a Neptunusszal karöltve. 

Egyéni szinten nézzük meg, hogy melyik házunk kezdődik Halakban, mert jelenleg ott állomásozik és oda viszi be a fenti tanításokat. Valamint vizsgáljuk meg születésünkkor hol állt a Neptunusz, mert a két házat fogja összekapcsolni. 


Szerző: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése