2015. november 20., péntek

Uránusz a Kosban - A változás évei


A következő lassú mozgású bolygónk az Uránusz. 2011-ben lépett be a Kos jegyébe és egészen 2018-ig fog a Mars uralta Kos jegyben haladni.




Az Uránusz 7 évig tartózkodik egy jegyben, jelenleg a Kos zodiákusban halad. A Halak jegyben való haladása után, most jó eséllyel a változások valóban megtörténhetnek életünkben ezen periódusa alatt.

Az Uránusz a Vízöntő jegy bolygója. Ide tartozik analógiásan a jövő, cél, perspektíva, modern technika, technológia, internet, asztrológia, változások, feltalálások, felfedezések, forradalmak, az elektromosság és a hirtelenség is. A Kos zodiákust pedig a Mars bolygónk uralja. A Kos a kezdet, erő, tűz, irányítás, hódítás, győzelem, egó, az én. Ha a kettőt összekombináljuk láthatjuk, hogy az Uránusz belobbantja a Kos energiáit és ketten karöltve igazán nagy változásokat eszközölnek életünk minden területén. 

Az Uránusz türelmetlenséget és lobbanékonyságot okozhat általánosan, a Kosba lépve pedig ez fokozódik, ezért mindig mérlegeljünk mielőtt nagy lépéseket tennénk hirtelen felindulásból. Ugyanakkor reformjai, amennyiben megalapozottak, tartós változást ígérnek. Olyan, mint egy új kezdet, esély a változásokra és ehhez megfelelő energiát is biztosít. Ha nem csinálunk semmit sem, még akkor is érezni fogjuk a hatását. Mivel lassú mozgású bolygó, ezért az eredmények és reformok lassan bontakoznak ki a 7 év alatt. Az új kezdetekhez pedig megkapjuk a Kos zodiákus lendületét.

Párkapcsolati és egyéni szinten sok szakításra és válsághelyzetre kerülhet sor a 7 év alatt. Arra is ösztönöz, hogy újítsuk meg kapcsolataink, vigyünk bele új motivumokat, találjunk ki új hobbit, érdeklődést és értékeljük át a kapcsolatot. Nem biztos, hogy egyből a szakítás vagy válás a megfelelő. Ellenben ha minden megtettünk és a dolgok úgy sem működnek, az Uránusz támogatja az új kezdeteket, sőt gondoskodni is fog róla. Új személyek, váratlan szerelmek, helyzetek, munkahelyek kerülhetnek a képbe ezen időszak alatt. Az is lehet, hogy kedvünk támad egy új szokást felvenni. Lehet, hogy barátok tűnnek el egyik napról a másikra, de ne bánjuk, mert aminek menni kell, az had menjen. Az igazán fontos kapcsolatok, helyzetek megmaradnak és megváltozva és erősebben folytatódnak életünkben. Egyre jobban akarjuk majd a változást minden területen és konkrét terveink lesznek mindehhez. Az is elképzelhető, hogy új reformokra lesz szükség az életünkben és nem minden fog úgy alakulni, ahogy elterveztük. Erősödik az önbizalom és a vakmerőség is, ami szokatlan formákat ölthet és meggondolatlan helyzeteket teremthet. Megnövekszik az igény a szabad akaratra, az önállóságra. Az egyének megélik szabadságukat még a házasságokon belül is. Esetleg kevesebb házasságkötés történik, mert a Vízöntő (Uránusz) szereti a függetlenséget. 



Nagyobb szinteken az önkéntes és humanitárius szervezetek, alapítványok erősödnek, szükség is lesz rájuk. Az emberek életszemlélete megindul valamiféle egyetemes összetartozás felé. Kedvez az időszak a feltalálóknak, a jó ötleteknek főleg a repüléssel, elektromossággal, világhálóval és technológiai újításokkal kapcsolatban. Az internet egyre szélesebb körökben terjed el, egyre több okostelefon, okoskütyü fog minket körbevenni. Az orvostudomány terén is várhatóak áttörések. 

Egyéni képletben meg kell nézni melyik házunk kezdődik Kosban, mert jelenleg ott tevékenykedik az Uránusz. Vizsgáljuk meg, hogy születésünkkor hol állt az Uránusz, és a kettő házat kapcsolja össze a bolygó. Illetve a Vízöntőben induló házunkat is érdemes nagyító alá venni, mert oda viszi be tanításait a Kos Uránusz. 



Szerző: Villányi Andrea



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése